Klubbmesterskap 2018

Den første helgen i februar skulle klubbmesterskapet for russerstøvere gjennomføres i Haltdalen, Sør-Trøndelag, men det ble for kaldt til å arrangere jaktprøve. Mesterskapet ble derfor utsatt i to uker. Helgen 17. og 18. februar stilte hundene på nytt.

 

Svein Snopestad, leder i Russerstøverforeningen, ønsker velkommen til klubbmesterskap. Foto: Unni Buvarp.

Denne helgen ble klubbmesterskapet sparket i gang på ny. Aksel Schjervheim, broren Sigmund Schjervheim, Ingar og Desiree Kristiansen var alle innlosjert hos Svein Snopestad. Det ble, tradisjonen tro, mye god mat og drikke, og mens hundene var ute og søkte etter hare, holdt hundeførere varmen rundt bålet.

Ingenting er som varmen fra et bål. Fra venstre: Desiree Kristiansen, Unni Buvarp, Svein Snopestad og Ingar Kristiansen.
Håkon og Svein Snopestad syns det er trivelig ute i go’været. Foto: Unni Buvarp

Været var flott og temperaturen lå på mellom -2 og -10 grader. Snøen var derimot dyp og noe skarp, så det gikk litt tungt for hundene.

Lørdagen stilte Natasha, Nadja og Rurik, og søndag var det Trubac og Kejo sin tur. Alle hundene jaktet hare, noe det aldri er mangel på i Haltdalen. Noen steder var det nesten nedtråkket med harespor.

Det er aldri mangel på hare i Haltdalen. Her har det vært skikkelig haraball! Foto: Unni Buvarp

Prøvetiden startet 08:30 og varte til 16:30. Tormod Weberg, Jan Ståle Foss og Steinar Gjersvold stilte som dommere på lørdag, og søndag dømte Håkon Snopestad og Steinar Gjersvold.

To hunder kjempet om førsteplassen og skåret ganske jevnt. Resultatet ble en premiegrad på 80% med hele 4 premierte hunder.

  1. NO43886/14 Natasha 184 poeng
  2. NO47475/13 Akki’s TV Nadja 183 poeng
  3. NO56949/09 Akki’s PF Kejo 134 poeng
  4. NO48506/11 Akki’s GM Rurik 128 poeng
  5. SE16444/2010 Rottnens Trubach 108 poeng

Vi gratulerer fører Håkon Snopestad og Natasha med 1. plass igjen!

Dommerne var forøvrig veldig imponert over målet på Nadja, som vant andreplassen.

Natasha vant vandrepokalen andre året på rad. Foto: Linda Nyrud

 

Klubbmesterskapet arrangeres i all hovedsak for å fremme rasen og samtidig øke interessen for slike arrangementer. For å delta må hunden ha deltatt på jaktprøve tidligere, men det er ingen krav til tidligere premiering.

Dette er andre året vi arrangerer klubbmesterskap. Begge klubbmesterskapene kan kjennetegnes med hyggelig samvær og god stemning. Ved å samles slik, skaper vi et nettverk innen russertøvermiljøet, noe som vi ser på som veldig verdifullt. Dette er virkelig et arrangement vi kan anbefale flere å delta på!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *